Preskoči na glavno vsebino

8. 6. 2018 - Deževen dan

Ko smo se zjutraj zbudili se je vreme obračalo proti nam - postajalo je deževno.

Danes je Tine delal na stružnici, medtem ko sta David in Uroš delala na revolverski stružnici. Revolversko stružnico jim je mentor že pokazal in razložil kako se dela z njo v praksi in seveda ni pozabil na zaščitna pravila.
Tadej je danes delal pisarniške. Tadej je najprej zložil papir v luknjač, nato je je sodelavec preštel liste in na začetek in na konec trši list papirja oz. sliko
Matevž je bil spet slabo uro brez interneta. Razlog je bil v tem, da so v mesecu maju menjali operaterja, ampak modemi so ostali enaki. Ko so prišli zaposleni le-tega operaterja so modem spet usposobili. Nato je moral še naložiti word datoteko z ocenami in mnenji delodajalcev in praktikantov. Nato je moral nalagati fotografije drugih skupin, ki bodo bile uporabljene v končnem poročilu. Njegova zadnja naloga za ta teden pa je bila, da poišče podjetja v Seviliji in njeni okolici, ki se ukvarjajo s 3D printanjem. S temi podjetji bo Euromind prišel v stik, saj želijo razširiti svojo dejavnost tako, da bodo nudili še dodatne vrste opravljanja prakse.

Ko smo se zbrali v apartmaju je začelo deževati, kar nam je malo sfižilo načrte in se šli odpočit oz. spat. Po dobrem počitku smo opravili vsa današnja hišna opravila in si naredili kosilo. Proti večeru, ko se je dež razmeroma umiril, smo se odpravili ven proti centru.


Delavci slikani, v naravnem okolju:


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

10. 6. 2018 - izlet v Huelvo

Danes smo morali zgodaj vstati, saj smo imeli vlak zgodaj zjutraj ob 8.45. Sledila je 90 minutna vožnja do Huelve. Ko smo prispeli do naše končne postaje, smo se s taksijem odpravili Punta Umbria (del Huelve, ki leži ob plaži). Ko smo prispeli do plaže, smo se preoblekli. Tadej in Matevž sta se sončila, Tine, Uroš in David pa so se igrali z žogo in šli plavati. Čez nekaj ur se je Matevž odpravil v mesto na sprehod, da se malo razgleda po mestu, nato pa mu je še sledil Tadej. Nato smo se dobili na parkirišču, kjer nas je taksi pustil in poklicali drugega, ki nas je odpeljal do železniške postaje. Tam smo se vkrcali na vlak in se vrnili nazaj v Sevilijo in se z avtobusom odpravili v apartma. želizniška postaja - Sevilija Jutranje muke na vlaku: Vožnja z vlakom Vlak: Plaža: Prigrizek zraven pijače

16. 06. 2018 - Zadnji dan

Danes smo vstali prej kot ponavadi in se odpravili do središča mesta, kjer smo si še kupili spominke in si še zadnjič ogledali Seviljo in se šele po šestih urah sprehanja vrnili v apartma. Nato smo se takoj lotili pakirati, saj bomo morali jutri zapustiti apartma že ob enajsti uri. Po pakiranju smo se še danes pogovorili glede jutrišnjega - poudarek je bil kdaj in kako bomo prišli do letališča. Ugodna rolex ura Notranjost katedrale :

15. 06. 2018 - Poslovilni dan

Po naši zadnji jutranji delovni rutini, smo se odpravili zadnjič k našim delodajalcem. Delo je danes potekalo kot ponavadi. Matevž je danes cel dan iskal podjetja, ki se ukvarjajo s tesarstvom v Seviliji in njeni okolici. Tadej je danes tiskal in izdeloval mape in vstopnice. Nato pa je obrezoval in pakiral poslovne vizitke pakiranje in obrezovanje vizitk. Uroš je bil danes cel dan na revolverski stružnici. Tine in David pa sta danes tudi cel dan delala na stružnici. Na koncu smo se vsi poslovili od svojih delodajalcev in se odpravili domov. Ko smo se dobili v apartmaju, smo šli počivat in se umaknili od kričeče vročine. Danes je temperatura dosegla čez 40 stopinj Celzija. Šele proti večeru se je dalo zunaj dihati in se odpravili ven, vendar najprej smo še odšli v trgovino, da kupimo vsa potrebna živila do konca našega bivanja v Sevilji. Po obilni večerji smo gledali prenos tekme Portugalska - Španija in šli ven. Slike strojnikov: