Preskoči na glavno vsebino

14. 06. 2018

Danes smo vstali in se odpravili k delodajalcu.
Matevž je danes najprej natisnil certifikate o opravljanju 10-urnega tečaja iz španščine. Nato pa je iskal podjetja, ki se ukvarjajo s tesarstvom.
Tadej je danes pakiral in plastificiral liste s španskim besedilom. Kasneje je dobil še delo, da je natisne in preluknja vstopnice in naročilnice.
Uroš in Tine sta danes varila, David pa je delal na avtomatski sturžnici.

Ko smo prišli v apartma smo šli najprej vsi počivati zaradi ekstremnih temparatur, ki se bodo le še stopnjevale naslednje dni. Na žalost se temperature tudi ne spustijo ponoči, kajti ob polnoči so temperature nad 25 stopnij celzija. Popoldne smo gledali prenos tekme Rusija - Arabija. Med tekmo je prišla Paqui, kjer nam je razdelila certifikate o opravljanju prakse v Seviliji.
Nato smo si naredili obilno večerjo in odšli še malo počivat, da se nam je pojedina polegla. Kasneje smo opravili hišna dela in se pogovorili o odhodu, ki bo v nedeljo ob 11 uri zjutraj. Potem sta šla Tadej in Matevž gledat filme, Uroš, David in Tine pa so se odpravili noč.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

15. 06. 2018 - Poslovilni dan

Po naši zadnji jutranji delovni rutini, smo se odpravili zadnjič k našim delodajalcem. Delo je danes potekalo kot ponavadi. Matevž je danes cel dan iskal podjetja, ki se ukvarjajo s tesarstvom v Seviliji in njeni okolici. Tadej je danes tiskal in izdeloval mape in vstopnice. Nato pa je obrezoval in pakiral poslovne vizitke pakiranje in obrezovanje vizitk. Uroš je bil danes cel dan na revolverski stružnici. Tine in David pa sta danes tudi cel dan delala na stružnici. Na koncu smo se vsi poslovili od svojih delodajalcev in se odpravili domov. Ko smo se dobili v apartmaju, smo šli počivat in se umaknili od kričeče vročine. Danes je temperatura dosegla čez 40 stopinj Celzija. Šele proti večeru se je dalo zunaj dihati in se odpravili ven, vendar najprej smo še odšli v trgovino, da kupimo vsa potrebna živila do konca našega bivanja v Sevilji. Po obilni večerji smo gledali prenos tekme Portugalska - Španija in šli ven. Slike strojnikov:

10. 6. 2018 - izlet v Huelvo

Danes smo morali zgodaj vstati, saj smo imeli vlak zgodaj zjutraj ob 8.45. Sledila je 90 minutna vožnja do Huelve. Ko smo prispeli do naše končne postaje, smo se s taksijem odpravili Punta Umbria (del Huelve, ki leži ob plaži). Ko smo prispeli do plaže, smo se preoblekli. Tadej in Matevž sta se sončila, Tine, Uroš in David pa so se igrali z žogo in šli plavati. Čez nekaj ur se je Matevž odpravil v mesto na sprehod, da se malo razgleda po mestu, nato pa mu je še sledil Tadej. Nato smo se dobili na parkirišču, kjer nas je taksi pustil in poklicali drugega, ki nas je odpeljal do železniške postaje. Tam smo se vkrcali na vlak in se vrnili nazaj v Sevilijo in se z avtobusom odpravili v apartma. želizniška postaja - Sevilija Jutranje muke na vlaku: Vožnja z vlakom Vlak: Plaža: Prigrizek zraven pijače

2. 6. 2018 - nakupovanje

Po naporni noči smo danes spali skoraj do popoldneva. S Tadejem sva se zbudila prej. Ker nisva imela nič za početi, sva se odpravila do nakupovalnega centra Los Arcos, kjer sva si še enkrat ogledala celoten nakuplvalni center in njegovo ponudbo. Po nekaj urah nakupovanja sva kupila kar je bilo potrebno, se ustavila na kosilu in se odpravila z avtobusom nazaj domov. V tem času so se Uroš, Tine in David zbudili in so si individualno naredili koyilo. Ker je bilo tudi tokrat zelo vroče in nismo imeli posebnih načrtov, smo predvsem poležavali in se individualno odpravljali ven. Ko smo se spet vsi zbrali v apartmaju , smo se dogovorili, da se tudi danes odpravimo zvečer ven, vendar na drugo lokacijo, kakor včeraj Okolica in ponudba v nakupovalnem centru: