Preskoči na glavno vsebino

24. 5. 2018

Zjutraj smo z vsem pričakovanjem zbudili, da se poslovimo od prof. Ariane. Slovo je bilo zelo žalostno in nabito s čustvi. Nato smo opravili delovne rutine in se odpravili na delovno mesto.

Strojniki smo na delovnem mestu opraljali enaka opravila kot prejšnja dva dneva:
- sestavljanje koleščkov za sestavljanje tuš kabine - David pa je delal z avtomatsko stružnico
- izdelovanje plastičnih puš - Tine in Uroš sta delala s prešo

Mentor nam je predvsem pokazal kako se uporablja stroj in na kaj moramo pri njemu vse paziti. Čeprav nam je rekel, da ga za pomoč lahko pokličemo, ga nenazadnje nismo potrebovali.

Tadej in Matevž pa sta imela različna dela.

Matevž je večinoma delal na računalniku. Najprej je vnaševal in izpisoval podatke drugih praktikantov, ki bodo v prišli v Sevilijo na praktično usposabljanje v spletno stran "Euromind". Ko je končal z izpisovanjem podatkov, pa so mu dali delo s testi osebnosti, ki jih je moral pretvoriti v Word dokument.
Mentor mu je le povedal kaj mora narediti in ga nato pustil, da delo samostojno dokonča. Na koncu ga je mentor preveril, če je delo pravilno opravljeno. Edino kar ga moti pri delu na računalniku je predvsem jezik na programih in razporeditev črk na tipkovnici.

Tadej pa je tiskal napise na majice, obrezoval plošče in pregibal zgibanke.
- Uporabljal stroj za tiskanje napisom na majice, rezilo za obrezovanje in stroj za pregibanje zgibank.
Mentor mu je pokazal kako opraviti delo, nato pa je samostojno nadaljeval delo.

Ko smo prišli domov, smo se Tine, David in Uroš na poti ustavili na fitnesu in se prijavili. Ko smo se vseh pet zbrali v apartmaju, smo si skuhali kosilo. Po kosilu, pospravljanju in počitku, smo se Tine, David in Uroš fitnesa tudi udeležili. Proti večeru pa smo si šli ogledat Seviljski stadion "Estadio Ramon Sanchez Pizjuan".

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

10. 6. 2018 - izlet v Huelvo

Danes smo morali zgodaj vstati, saj smo imeli vlak zgodaj zjutraj ob 8.45. Sledila je 90 minutna vožnja do Huelve. Ko smo prispeli do naše končne postaje, smo se s taksijem odpravili Punta Umbria (del Huelve, ki leži ob plaži). Ko smo prispeli do plaže, smo se preoblekli. Tadej in Matevž sta se sončila, Tine, Uroš in David pa so se igrali z žogo in šli plavati. Čez nekaj ur se je Matevž odpravil v mesto na sprehod, da se malo razgleda po mestu, nato pa mu je še sledil Tadej. Nato smo se dobili na parkirišču, kjer nas je taksi pustil in poklicali drugega, ki nas je odpeljal do železniške postaje. Tam smo se vkrcali na vlak in se vrnili nazaj v Sevilijo in se z avtobusom odpravili v apartma. želizniška postaja - Sevilija Jutranje muke na vlaku: Vožnja z vlakom Vlak: Plaža: Prigrizek zraven pijače

16. 06. 2018 - Zadnji dan

Danes smo vstali prej kot ponavadi in se odpravili do središča mesta, kjer smo si še kupili spominke in si še zadnjič ogledali Seviljo in se šele po šestih urah sprehanja vrnili v apartma. Nato smo se takoj lotili pakirati, saj bomo morali jutri zapustiti apartma že ob enajsti uri. Po pakiranju smo se še danes pogovorili glede jutrišnjega - poudarek je bil kdaj in kako bomo prišli do letališča. Ugodna rolex ura Notranjost katedrale :

15. 06. 2018 - Poslovilni dan

Po naši zadnji jutranji delovni rutini, smo se odpravili zadnjič k našim delodajalcem. Delo je danes potekalo kot ponavadi. Matevž je danes cel dan iskal podjetja, ki se ukvarjajo s tesarstvom v Seviliji in njeni okolici. Tadej je danes tiskal in izdeloval mape in vstopnice. Nato pa je obrezoval in pakiral poslovne vizitke pakiranje in obrezovanje vizitk. Uroš je bil danes cel dan na revolverski stružnici. Tine in David pa sta danes tudi cel dan delala na stružnici. Na koncu smo se vsi poslovili od svojih delodajalcev in se odpravili domov. Ko smo se dobili v apartmaju, smo šli počivat in se umaknili od kričeče vročine. Danes je temperatura dosegla čez 40 stopinj Celzija. Šele proti večeru se je dalo zunaj dihati in se odpravili ven, vendar najprej smo še odšli v trgovino, da kupimo vsa potrebna živila do konca našega bivanja v Sevilji. Po obilni večerji smo gledali prenos tekme Portugalska - Španija in šli ven. Slike strojnikov: