Preskoči na glavno vsebino

24. 5. 2018

Zjutraj smo z vsem pričakovanjem zbudili, da se poslovimo od prof. Ariane. Slovo je bilo zelo žalostno in nabito s čustvi. Nato smo opravili delovne rutine in se odpravili na delovno mesto.

Strojniki smo na delovnem mestu opraljali enaka opravila kot prejšnja dva dneva:
- sestavljanje koleščkov za sestavljanje tuš kabine - David pa je delal z avtomatsko stružnico
- izdelovanje plastičnih puš - Tine in Uroš sta delala s prešo

Mentor nam je predvsem pokazal kako se uporablja stroj in na kaj moramo pri njemu vse paziti. Čeprav nam je rekel, da ga za pomoč lahko pokličemo, ga nenazadnje nismo potrebovali.

Tadej in Matevž pa sta imela različna dela.

Matevž je večinoma delal na računalniku. Najprej je vnaševal in izpisoval podatke drugih praktikantov, ki bodo v prišli v Sevilijo na praktično usposabljanje v spletno stran "Euromind". Ko je končal z izpisovanjem podatkov, pa so mu dali delo s testi osebnosti, ki jih je moral pretvoriti v Word dokument.
Mentor mu je le povedal kaj mora narediti in ga nato pustil, da delo samostojno dokonča. Na koncu ga je mentor preveril, če je delo pravilno opravljeno. Edino kar ga moti pri delu na računalniku je predvsem jezik na programih in razporeditev črk na tipkovnici.

Tadej pa je tiskal napise na majice, obrezoval plošče in pregibal zgibanke.
- Uporabljal stroj za tiskanje napisom na majice, rezilo za obrezovanje in stroj za pregibanje zgibank.
Mentor mu je pokazal kako opraviti delo, nato pa je samostojno nadaljeval delo.

Ko smo prišli domov, smo se Tine, David in Uroš na poti ustavili na fitnesu in se prijavili. Ko smo se vseh pet zbrali v apartmaju, smo si skuhali kosilo. Po kosilu, pospravljanju in počitku, smo se Tine, David in Uroš fitnesa tudi udeležili. Proti večeru pa smo si šli ogledat Seviljski stadion "Estadio Ramon Sanchez Pizjuan".

Komentarji

Objavite komentar