Preskoči na glavno vsebino

22. 5. 2018

Danes se je dan začel že bolj ustaljeno, saj smo bolj poznali naš urnik. Zjutraj smo se odpravili k našim delodajalcem in se dobili nazaj v apartmaju okoli tretje ure s prof. Ariano Jurca. Nato smo si morali hitro nekaj skuhati, saj je bil čez eno uro načrtovan test španščine in ogled Sevilije z našo koordinatorko Paqui. Ob dogovorjeni uri nas je obiskala Paqui in nam razdelila teste. Jaz in Tadej sva dobila test iz besedišča ekonomije, Tine, David in Uroš so pa dobili test iz besedišča strojništva. Test je bil kratek, zato tudi nismo imeli veliko časa. Na koncu smo vsi uspešno opravili test in se odpravili proti središču Sevilije. Tam smo videli zgradbe, ki so nastale iz različnih obdobij človeštva. Pri vsaki pomembni zgradbi, nam je Paqui opisala zgodovino in tudi uporabo zgradbe danes. Izlet je trajal slabi dve uri. Tam smo se poslovili od Paqui in šli še na kratek sprehod proti znameniti tržnici v Seviliji. Ker smo bili že rahlo utrujeni, smo se odpeljali z avtobusom nazaj proti našemu stanovanju. Ko smo srečno prišli nazaj v stanovanje, smo si najprej naredili večerjo in cel dan počivali.

Ker smo imeli veliko stikov z ljudmi, predvsem Španci, se moram dotakniti tudi te teme. Španci so do zdaj večinoma zelo sproščen narod, vendar se znajo zgoditi problemi pri komunikaciji, saj povprečen Španec ne zna govoriti angleščine. Seveda obstajajo izjeme, kot so visoko izobraženi ljudje in ljudje, ki so pogosteje v stiku s tujci (razna internacionalna podjetja/organizacije)
Plaza de españa

Catedral de Sevilla

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

10. 6. 2018 - izlet v Huelvo

Danes smo morali zgodaj vstati, saj smo imeli vlak zgodaj zjutraj ob 8.45. Sledila je 90 minutna vožnja do Huelve. Ko smo prispeli do naše končne postaje, smo se s taksijem odpravili Punta Umbria (del Huelve, ki leži ob plaži). Ko smo prispeli do plaže, smo se preoblekli. Tadej in Matevž sta se sončila, Tine, Uroš in David pa so se igrali z žogo in šli plavati. Čez nekaj ur se je Matevž odpravil v mesto na sprehod, da se malo razgleda po mestu, nato pa mu je še sledil Tadej. Nato smo se dobili na parkirišču, kjer nas je taksi pustil in poklicali drugega, ki nas je odpeljal do železniške postaje. Tam smo se vkrcali na vlak in se vrnili nazaj v Sevilijo in se z avtobusom odpravili v apartma. želizniška postaja - Sevilija Jutranje muke na vlaku: Vožnja z vlakom Vlak: Plaža: Prigrizek zraven pijače

16. 06. 2018 - Zadnji dan

Danes smo vstali prej kot ponavadi in se odpravili do središča mesta, kjer smo si še kupili spominke in si še zadnjič ogledali Seviljo in se šele po šestih urah sprehanja vrnili v apartma. Nato smo se takoj lotili pakirati, saj bomo morali jutri zapustiti apartma že ob enajsti uri. Po pakiranju smo se še danes pogovorili glede jutrišnjega - poudarek je bil kdaj in kako bomo prišli do letališča. Ugodna rolex ura Notranjost katedrale :

15. 06. 2018 - Poslovilni dan

Po naši zadnji jutranji delovni rutini, smo se odpravili zadnjič k našim delodajalcem. Delo je danes potekalo kot ponavadi. Matevž je danes cel dan iskal podjetja, ki se ukvarjajo s tesarstvom v Seviliji in njeni okolici. Tadej je danes tiskal in izdeloval mape in vstopnice. Nato pa je obrezoval in pakiral poslovne vizitke pakiranje in obrezovanje vizitk. Uroš je bil danes cel dan na revolverski stružnici. Tine in David pa sta danes tudi cel dan delala na stružnici. Na koncu smo se vsi poslovili od svojih delodajalcev in se odpravili domov. Ko smo se dobili v apartmaju, smo šli počivat in se umaknili od kričeče vročine. Danes je temperatura dosegla čez 40 stopinj Celzija. Šele proti večeru se je dalo zunaj dihati in se odpravili ven, vendar najprej smo še odšli v trgovino, da kupimo vsa potrebna živila do konca našega bivanja v Sevilji. Po obilni večerji smo gledali prenos tekme Portugalska - Španija in šli ven. Slike strojnikov: