Preskoči na glavno vsebino

21. 5. 2018

Po naporni noči smo zgodaj vstali ter se pripravili na prvi dan. Ob 8.00 je prišla koordinatorka Paqui, ki nam je razložila kako bo potekalo naše praktično usposabljanje naslednje 4 tedne. Ko je končala s predstavitvijo, sta se s Tadejem odpravila k njegovemu delodajalcu. Pred odhodom nas je opozorila, da naslednji dan pišemo preizkus iz španščine. Ko smo bili sami, smo s prof. Ariano Jurca odpravili nakupovat živila. Po nakupovanju smo si pripravili zajtrk. Kmalu zatem sta prišla Paqui in Tadej nazaj. Kasneje je Paqui odšla s strojniki k njihovem delodajalcu. Ta čas sva s Tadejem izkoristila za počitek. Ko smo se vsi dobili v apartmaju, smo začeli načrtovati izlet po Seviliji s prof. Ariano Jurca. Odločili smo se, da bo naš primarni cilj obisk akvarija v Seviliji. Ker je bil na drugi strani mesta, smo morali uporabiti javni prevoz. Po vožnji z avtobusom, smo se proti Seviljskemu akvariju, kjer smo preživeli uro in pol. Nato smo šli še na kratek sprehod in na kavo. Ker smo se ustrašili slabega vremena, smo se odpravili nazaj s avtobusom nazaj proti našemu apartmaju.

Splošen vtis na javni prevoz je dober, saj je Sevilija zelo dobro prometno povezana. Avtobusi vozijo zelo pogosto (povprečna čakalna doba cca. 5-10 min.).
Edina negativna pripomba, ki jo imamo z javnim prevozom (in s Španci na splošno), je komunikacija v tujem jeziku.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

10. 6. 2018 - izlet v Huelvo

Danes smo morali zgodaj vstati, saj smo imeli vlak zgodaj zjutraj ob 8.45. Sledila je 90 minutna vožnja do Huelve. Ko smo prispeli do naše končne postaje, smo se s taksijem odpravili Punta Umbria (del Huelve, ki leži ob plaži). Ko smo prispeli do plaže, smo se preoblekli. Tadej in Matevž sta se sončila, Tine, Uroš in David pa so se igrali z žogo in šli plavati. Čez nekaj ur se je Matevž odpravil v mesto na sprehod, da se malo razgleda po mestu, nato pa mu je še sledil Tadej. Nato smo se dobili na parkirišču, kjer nas je taksi pustil in poklicali drugega, ki nas je odpeljal do železniške postaje. Tam smo se vkrcali na vlak in se vrnili nazaj v Sevilijo in se z avtobusom odpravili v apartma. želizniška postaja - Sevilija Jutranje muke na vlaku: Vožnja z vlakom Vlak: Plaža: Prigrizek zraven pijače

16. 06. 2018 - Zadnji dan

Danes smo vstali prej kot ponavadi in se odpravili do središča mesta, kjer smo si še kupili spominke in si še zadnjič ogledali Seviljo in se šele po šestih urah sprehanja vrnili v apartma. Nato smo se takoj lotili pakirati, saj bomo morali jutri zapustiti apartma že ob enajsti uri. Po pakiranju smo se še danes pogovorili glede jutrišnjega - poudarek je bil kdaj in kako bomo prišli do letališča. Ugodna rolex ura Notranjost katedrale :

15. 06. 2018 - Poslovilni dan

Po naši zadnji jutranji delovni rutini, smo se odpravili zadnjič k našim delodajalcem. Delo je danes potekalo kot ponavadi. Matevž je danes cel dan iskal podjetja, ki se ukvarjajo s tesarstvom v Seviliji in njeni okolici. Tadej je danes tiskal in izdeloval mape in vstopnice. Nato pa je obrezoval in pakiral poslovne vizitke pakiranje in obrezovanje vizitk. Uroš je bil danes cel dan na revolverski stružnici. Tine in David pa sta danes tudi cel dan delala na stružnici. Na koncu smo se vsi poslovili od svojih delodajalcev in se odpravili domov. Ko smo se dobili v apartmaju, smo šli počivat in se umaknili od kričeče vročine. Danes je temperatura dosegla čez 40 stopinj Celzija. Šele proti večeru se je dalo zunaj dihati in se odpravili ven, vendar najprej smo še odšli v trgovino, da kupimo vsa potrebna živila do konca našega bivanja v Sevilji. Po obilni večerji smo gledali prenos tekme Portugalska - Španija in šli ven. Slike strojnikov: